tiistai 12. heinäkuuta 2011

Toinen VHH-päivä

Tämähän on nyt lähtenyt oikein hyvin liikkeelle. Tänään hiilarit jäivät taas reilusti alle 50 g ja olo on ollut ihan hyvä. En ole kaivannut ruisleipää, vaikka illalla tulikin mieleen, että voisi tehdä lämpimiä leipiä. Muistin kuitenkin heti, että VHH-ruokavalio pitää vielä, joten ei leipää, enkä jäänyt leipää kaipaamaan.

Kokkailin tänään kukkakaalimuusia ja siitä tuli iiiihan mielettömän hyvää. Se jää todennäköisesti ruokavaliooni, vaikka josain vaiheessa todennäköisesti otankin vähän hiilareita takaisin. Kuva ei näytä ihan niin herkulliselta, miltä se oikeasti näyttää (ja maistuu).

Etsin kukkakaalimuusille ohjeita monesta paikasta ja sitten yhdistelin niistä mieleiseni ja tällainen tuli:

- 800g kukkakaalia
- 3 sipulia (melko pieniä)
- persiljaa
- voita (reilusti)
- 1 rkl oliiviöljyä
- n. 2 dl kermaa
- mausteita (ruususuolaa, mustapippuria, valkopippuria)

Pilko kukkakaali paloiksi ja keitä pehmeiksi. Sillä välin pilko sipuli ja persilja paloiksi. Kun kukkakaali on pehmeää, kaada vesi pois ja survo kukkakaali muusiksi. Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja anna vielä hautua matalalla lämmöllä, jotta sipuli ja persilja lämpenee ja sipuli pehmenee hieman. Tuosta syön itse ainakin varmaan neljä kertaa, ellen enemmänkin.

Itse tykkäsin, että sipuli jäi hieman rouskuvaksi, mutta sen voi jo aikaisemmin laittaa vaikka keittovaiheessa ja muussata joukkoon kunnolla. Tämän söin viimeisen porsaan uunifilee-palan kanssa ja oli todella täyttävää. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Seuraa blogiani sähköpostilla