sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Juoksupohdiskeluja

Olen nyt vakavasti alkanut harkitsemaan, että jos alkaisi tekemään juoksu (hölkkä) lenkkejä ihan ulkonakin, ettei aina vain pelkästään kuntosalilla. Sovin äitini ja siskoni kanssa, että jokainen treenaa juoksua ja ensi vuonna keväällä menemme kaikki yhdessä Naisten Kymppiin (tai johonkin muuhun juoksutapahtumaan).

Nyt pohdinkin, että kannattaisko aloittaa harjoittelu heti 10 km lenkeillä, jolloin osittain kävelee osittain juoksee matkan ja sitten aina koittaa parantaa aikaa? Vai kannattaako aloittaa pienemmillä lenkeillä? Toisaalta tuo pidempi matka kehittäisi varmaan kestävyyttä, vaikka ei sitten kokoo matkaa jaksaisikaan vielä juosta ja kestäisi monta tuntia. Ja uskon olevani sen verran hyvässä kunnossa, ettei tuo 10 km ole mikään mahdottomuus, kunhan saa rauhassa mennä ja kävellä tarvittaessa. :)

Suunnittelin itselleni kaksi erilaista hieman reilun 10 km lenkkiä. Toinen on hieman tasaisempi ja toisessa on muutama isompi ylämäki. Molemmat lenkit pystyy tekee vähän pienempänä versiona, jolloin toinen on reilu 6 km ja toinen reilu 8 km. Noista on varmaan ihan hyvä lähteä liikkeelle ja katsoa, miten kunto kohenee ja ajat paranee, toivottavasti. :D

Miten kannattaa pidempien matkojen nesteytys hoitaa? Kuntosalilla on helppo, kun siihen saa juomapullon viereen, mutta pitääkö lenkeilläkin sitten kantaa juomapulloa mukana? Vai riittääkö, että juo kunnolla ennen lenkkiä ja sitten reilusti kun pääsee takaisin?

2 kommenttia:

 1. Kommentoin tuota pitkien matkojen juoksua ja nesteytystä. Mä olin esim. tänään 11.5 km juoksulenkillä ja ei mulla mitää juomapulloa ollu mukana. Vähän hankala juosta juomapullo kädessä..mut koska en juonu lenkin aikana mitään ja ilma oli kuuma ja painostava, lähti nesteitäkin sitten ihan kivasti (-700 kg).

  Kerran olin 15 km lenkillä enkä silloinkaan juonu mitään..ei se ole niin vaarallista jos ei juo mitään lenkin aikana. Tuskin kukaan siihen on kuollu. Tietty jos kävelet ja juokset niin ehkä helpompi ottaa mukaan se juomapullo, jos erikseen tarvitset sitä.

  En suosittele juomaan vettä yhtä lasillista enempää ennen kympin juoksulenkkiä, tosi kiusallista juosta jos alkaa heti pissattaa.

  Tällaisella kelillä toki voi hyödyntää sellasta juomavyötä. Suosittelen sellaista, hinta about 30e ja tulee tarpeen jos haluat juosta tällaisilla helteillä. Itellä tais tulla tänään mitta täyteen tälläisistä pidemmistä hellepäivän lenkeistä. Oon liian kuumaverinen :/

  VastaaPoista
 2. Joo, mietin itekki tommosta juomapullovyötä. Yhdellä kaverilla on semmone, mihin mahtuu vissiin 4 kpl semmosii tosi pienii pulloja, oiskoha joku 250 ml, ellei hieman pienempiäkin. Se ainakin on näyttänyt ihan kätevältä..

  Aika iso saavutus kyllä tuo 700 kg miinustaminen yhden juoksulenkin aikana ;)

  VastaaPoista

 

Seuraa blogiani sähköpostilla