torstai 13. joulukuuta 2012

Lisää rasvaa!

Olen ihmetellyt paljon joissakin blogeissa esiintyvää rasvakammoa. Kun laihduttaa, niin ei missään nimessä kuuluisi rasvaa syödä..? Tai vähintään kaikkien ruokien pitää olla vähärasvaista..? ja voi kauhea, jos menee ihan oikeaa voita tai kermaa syömään. Kuten kerroin aikasemmin, vaihdoin työpaikkaa marraskuun alussa ja kuten yleensä, tehtiin minullekin työhöntulotarkastus, joka sisältää verikokeet ja hoitajan haastattelun. Verikokeen arvot mulla oli aivan normaalit. Jos ei lasketa sitä, että kokonaiskolesteroli oli 5.3, kun suositusten mukaan olisi hyvä olla alle 5, MUTTA kolesteroli koostuu kolmesta eri arvosta - hyvä kolesteroli, huono kolesteroli ja triglytkin jotenkin liittyvät siihen. Mulla oli hyvä kolesteroli 2.6 (suositus olisi yli yksi!) ja huono kolesteroli 2.1 (suositus alle kolmen). Triglytkin olivat oikein hyvin suositusten alapuolella. Eli mulla on hyvää kolesterolia huomattavasti enemmän kuin huonoa. Yleensä tämä menee toisin päin. Hoitajakin sanoi, ettei ole mitään syytä huoleen, vaikka tuo kokonaiskolesteroli on noin korkea. Se johtuu vain siitä, että hyvää kolesterolia on noin hurjasti. Palatakseni vielä tuohon vähärasvaisuuteen - meille ei KOSKAAN osteta tuotteita, jotka ovat rasvattomia tai vähärasvaisia. Juustot pitää olla niitä kaikkein rasvaisempia, voi on sitä oikeaa kunnon meijerivoita (väh. 80% rasvaa, ja sitä käytetään ihan reilusti), maito on "punaista" (silloin kun sitä on), piimä on myös sitä kaikkein rasvaisinta, samoin kuin liha, kunnon kuohukermaa tulee laitettua melkeenpä ruokaan kuin ruokaan. Hyviä rasvoja pitää saada riittävästi!

Toivottavasti ette nyt saaneet käsitystä, että syön pelkkää rasvaa. :D Toki laihduttajan on hyvä saada myös runsaasti proteiinia sekä paljon kasviksia ja kohtuullisesti täysjyväviljoja. Elämästä saa ja pitää nauttia hyvien ruokien muodossa! :)

1 kommentti:

  1. Mä ainakin vedän paljon rasvaa, mutta kasvirasvaa ja kalasta saatavaa rasvaa. Nuo vaikuttavat myönteisesti nivelreumaani :) Becelin oliivirasvaa leivän päälle ja rypsiöljyä puuron sekaan. Oliiviöljyä salaattiin, ja pähkinöitä suuhun. Saan helposti päivän rasvatarpeen täyteen. Omista veriarvoista ei kyllä oo mitään hajua,onkin ollut tarkoituksena ne käydä mittauttamassa. Kun vaan ehtis... :D

    VastaaPoista

 

Seuraa blogiani sähköpostilla