torstai 21. maaliskuuta 2013

Punnituspäivä

Huoh, ärsyttää,vituttaa, suututtaa.. Aamupaino tänään 62,3 kg, eli taas ollaan tuon piinallisen 62 kg yli. Jotenkin alkaa laihdutus kyllästyttää, kun ei tänä vuonna ole yhtään mitään tapahtunut, vaikka juoksuja on tullut hirveästi lisää ja ruokailutkin pääasiassa ihan jees.. Tekis mieli lopettaa kokonaan syöminen ja mennä joka päivä juoksemaan ja kuntoilemaan. En tiedä, pitäisikö lounaan annoskokoja edelleen pienentää. Nyt on ruoan laatu ollut suht hyvää: lihaa/kalaa + paljon salaattia. Ehkä hieman isoja annoksia, mutta ähkyä ei kuitenkaan ole ollut ja hieman isommilla annoksilla ei tule sitten naposteltua mitään ja pärjää hyvin iltaan saakka.

Mun päivän ruuat menee yleensä siten, että aamulla en syö kotona mitään, mutta töihin päästessä juon sitten kupin teetä ja syön jonkun hedelmän (ei aina, riippuu onko nälkä). Lounaalle menen yleensä 11 aikaan (ulos tai omat eväät). Töiden jälkeen joko salille tai kotiin ja sitten toinen lämmin ruoka. Tuo on melko pitkä väli, varsinkin jos menee salille, mutta yleensä pärjään ihan hyvin, joskus (nykyään harvemmin) syön hedelmän töissä välipalana ja/tai juon teetä. Illalla ennen nukkumaan menoa vielä teetä (+ nykyään melko harvoin ehkä pala leipää). Tähän yleensä pyrin. Töissä/kotona olevat herkut välillä sotkevat ruokailuja, mutta nyt olen päättänyt pysytellä niistä ihan oikeasti erossa!

Suunnittelin nyt, että alan käymään vaa'alla vähän useammin. Tänne merkkaan tosin vain nuo torstai-punnitukset. Tietää ainakin, että mitä kropassa tapahtuu päivittäin. Nyt kun en ole viikkoon käynyt vaa'alla, niin en tiedä yhtään, onko jotain turvotusta/nesteitä eilisestä juoksusta, vai olenko oikeasti taas muutaman sataa grammaa painavampi.

Mutta jotta ei tämä menisi ihan synkistelyksi, niin kävin eilen siis taas juoksemassa (tuolta Juoksuja-välilehdeltä voi käydä urkkimassa mun juoksuja/vauhteja yms). Oon ihan innoissani, kun tuli juostua tähän mennessä pisin lenkki, 12 km aikaan 1,5 h. Vauhtia oli koko matkan 8 km/h, mikä on mulle tällä hetkellä mukava juoksu(hölkkä)vauhti. Helsinki City Runiin on aikaa enää 6 viikkoa, joten on pakko juosta jo pidempiä matkoja, jotta sitten jaksaa tuon 21 km juosta, ilman että on jalat täysin rikki sen jälkeen.

PS. Tää on muuten mun 100. blogikirjoitus, kun laskee mukaan nuo mun edellisen kerran tekstit myös!
PPS. Otin nyt tuon rappusten kiipeämisen pois, koska sitä on tullut todella vähän tässä kuussa. Katsellaan sitten uudestaan, ku saan töissä lokeron, eikä tarvi läppäriä raahata koko ajan mukana.

4 kommenttia:

 1. Ei tuu naposteltua kun söis aina 3 tunnin välein. Pieniä aterioita, mm. puoli lautasellista salattia & 100g lihaa, kanaa tai kalaa lounaalla sekä päivällisellä. Sit esim. omena on tosi hyvä välipalana, kun sisältää pitkään kestävää hiilidyraattia. Jos syö pastaa niin alle desi raakamitattuna, ja perunoita kaksi pientä, riisiä desi kypsänä. En tiiä auttaako nyt yhtään, mutta nää on ihan personal traineri mulle opettanut, niin jos ois jotain hyötyä =). Äläkä missään nimessä luovuta! Joskus paino saattaa nousta tai junnata paikallaan, mutta kyllä se siitä kun vain jaksaa pinnistellä taas lähtee parempaan suuntaan, tsemppiä =)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempistä! 3 tunnin välein on melkein mahdoton mulle ainakin niinä päivinä ku meen salille. En pääse enää liikkeelle, jos käyn kotona, joten töistä pitää suoraan mennä. Tällöin illallinen tulee syötyä vasta kahdeksan aikohin ja myöhempää en enää halua syödä.

  Ennen juoksuja en pysty hedelmiä syömään tai menee vatsa sekaisin jostain syystä, varsinkin omena tekee tätä. Treenittöminä päivinä tuleekin hedelmiä syötyä enemmän välipalana. Jotain pähkinöitä tai manteleita tms. voisi kokeilla ottaa töihin noina päivinä, kun menee juoksemaan, jos niistä tulis sopiva välipala. Tulis hyviä rasvoja samalla.

  Pastaa/riisiä/perunaa syönkin yleensä todella vähän, jos ollenkaan. Salaattia yleensä on tuo puoli lautasellista. Lihaa/kanaa/kalaa varmaan vähän suurempi annos kuin tuo 100g, varsinkin lounaalla. Päivällinen/illallinen meneekin paremmin pääsääntöisesti.

  Ehkä pitäisi koittaa lounaalla vähän pienentää annosta ja sitten ottaa joku pieni välipala.

  VastaaPoista
 3. Elä vaivu nyt epätoivoon, kun hyvin etenee. Varsinkin jos käyt treenaamassa niin lihakset kasvaa ja kehittyy. Rasva poistuu ja lihasta tulee tilalle. Sillon ei välttis paino putoo niin nopeesti mutta kiinteytyy ja mittanauha näyttää pienempiä lukuja.

  VastaaPoista
 4. Allekirjoitan täysin ensimmäisen kirjoituksen. Sillä sain itsekin painon laskuun ja se kolme-neljä-tuntia on ehdoton! Oli nälkä tai ei, mutta säännöllinen syöminen nii ei tule mielitekoja ja nälkä ei tee yllätyksiä ja ainnenvaihdunta toimii ja verensokeri pysyy kuosissa. Ota ihmeessä eväät mukaan! Itelläkin on tätä nykyä aina eväät mukana joka paikassa että ei varmaasti lipsu tuosta aikataulusta. Tällöin myös annoskoot ovat todellakin melko pieniä ja pystyy hyvin jatkamaan liikuntaa vaikka heti syömisen jälkeen. Laihdutus on päätös ja jos ei muuta niin laske kaloreita, tulee varmasti yllättäviäkin tietoja ja huomaa parantamaisen varaa. Nyt et luovuta vaan päätät todellakin muuttaa syömistavat!! Tsemppiä nyt hei!

  VastaaPoista

 

Seuraa blogiani sähköpostilla