sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Uusi aloitus

Päätin nyt kokeilla tällaistakin, jos vaikka tämän avulla saisi nuo muutamat ylimääräiset kilot pois. Toivon, että se, että kirjoitan ylös tavoitteeni, saisi minut myös pyrkimään niihin paremmin. Tänne blogiin yritän päivittää liikuntani, ruokailuni ja painonkehitykseni ainakin viikon välein, mutta toivottavasti useamminkin.

En ole itse koskaan ollut kovin lihava, ennemminkin hoikka. Nyt kun on viime vuosina tullut todella salakavalasti kymmenisen ylimääräistä painokiloa, niin en enää viihdy kropassani niin hyvin kuin ennen. Pitänee saada siis nuo ylimääräiset kilot pois..

En aio mitään erityistä dieettiä noudattaa vaan lähinnä pudotan painoani elämäntapamuutoksella. Katson tarkemmin mitä laitan suuhuni ja yritän lisätä liikuntaa. Yritän hiilihydraatteja vähentää, mutta koska liikun melko paljon, niin en voi niitä kokonaan jättää pois. Myöskään mitään kevyttuotteita en käytä, haluan syödä mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa.

Opiskelijana tulee alkoholia jonkun verran juotua, kun noita bileitä on melkeen joka viikko. Tavoitteeni olisi, että joisin hieman vähemmän aina kerralla ja aina ennen tai jälkeen bileitä jonkinlainen ylimääräinen liikuntatreeni. Nyt on tosin myös valmistumiseni melko lähellä jo, että ehkä sen jälkeen myös alkoholin käyttö vähenee ja paino putoaa paremmin. Opiskelun aloituksen takia painoni on varmaan päässyt nousemaankin, kun alkoholin käyttö lisääntyi ja aina oli pakko päästä heselle/pizzalle baarin jälkeen. Nyt on melko pitkään ollut jo tapana vain tulla baarista kotiin syömään jotain terveellisempää, mutta ensimmäiset opiskeluvuodet menivät paljon epäterveellisemmin.

Viime syksynä aloitin Hapkidon harrastamisen ja siitä on tullut todella tärkeä liikuntamuoto minulle ja nyt keväällä olen innostunut käymään ohjatuilla liikuntatunneilla. BodyPump on ehdoton suosikkini. Myös rauhallinen body&mind tunti BodyFlow on aivan ihana rankan pumpin jälkeen. Haluaisin vielä kokeilla kaikkia muitakin Les Mills:n liikuntatunteja. Kuntosalillakin olen suunnittellut aloittavani käydä - katsotaan koska pääsee sinne saakka. Ennen viime syksyä liikuntani oli todella vähäistä, joitain hölkkälenkkejä satunnaisesti. Valitettavasti minulla ei silloin ollut vaakaa, joten en tiedä miten painoni on kehittynyt Hapkidon aloituksen jälkeen.

Pituutta löytyy 162cm ja tämänhetkinen painoni on noin 63kg. BMI on normaalin ylärajoilla. Tavoitteeni olisi pudottaa paino sinne 55kg:n hujakoille, jolloin BMI olisi 21. Täydellistä olisi, jos jo kesäksi saisi tuon tavoitepainon. Täytyy katsoa, miten tuo paino alkaa putoamaan.

Olisi kiva saada paljon kommentteja ja mahdollisesti samassa tilanteessa olevia tukijoita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Seuraa blogiani sähköpostilla