maanantai 4. helmikuuta 2013

Pohdiskeluja

Perjantaina olin ensimmäisen kerran SATSin uutuustunnilla ABSolutionissa. Päivällä töissä oli todella laiska olo, ja olisi tehnyt mieli (taas) peruuttaa tuo tunti. Päätin kuitenkin hylätä nuo laiskat ajatukset ja mennä. Eihän tuo ole kuin 30min treeni, ei sitä voi peruuttaa laiskuuden takia! Treenin jälkeen oli vähän sellainen "tässäkö tää nyt oli" -fiilis. Olin ajatellut tuon olevan paljon rankempi treeni, varsinkin kun siskoni oli muutama viikko sitten samaisella tunnilla ja tuli sieltä ihan kuolleena pois. Noh, lauantaina sitten olikin koko keskikroppa ihan kipeä, eikä päässyt kovin paljo liikkumaan. Oli siitä sitten ilmeisesti jotain hyötyä. ABSolution on siis keskikropan tappotreeni. Ideana on, että 20 sek ohjaaja näyttää liikkeen, jota sitten tehdään mahdollisimman nopeasti / monta kertaa seuraavan 40 sek aikana. Sitten saa 20 sek levätä, kun ohjaaja näyttää taas seuraavan liikkeen jne. Kaikki liikkeet kohdistuvat vatsan seudulle, osa on myös melko aerobisia (hyppyjä).

Mietin perjantaina myös, että kun menen treenaamaan edes tuon puolituntisen, ni se on aina puolituntia (plus vaatteiden vaihdot, suihkut yms) enemmän poissa jääkaapilta. Suunnittelin, että jos on oikeasti laiska päivä, eikä jaksaisi mitään, ni menisi edes vaikka kävelemään ulos. Vaikka kävely ei ehkä itselleni ole mitään kovin rankkaa liikuntaa, niin se on aina sen kävelylenkin ajan verran poissa jääkaapilta. Ja kuluttaa se kävelylenkki kuitenkin enemmän kuin jos vaikka istuisi vaan ja tuijottaisi telkkua ja kävisi jokaisella mainostauolla jääkaapilla. Ei liikunnan tarvitse aina olla sitä tapporääkkiä! Kunhan pääsee pois jääkaapilta ja naposteluista!

Olen myös alkanut taas syödä enemmän rahkaa. Joskus aikaisemmin söinkin useammin rahkaa. Ostan maustamatonta ja rasvatonta rahkaa ja lisään joukkoon pakastemarjoja (sulatettuna toki), oliiviöljyä ja siemeniä. Mieheni ei ymmärrä miten voin tykätä tuosta oliiviöljystä siellä joukossa, mutta rehellisesti sanoen, en edes maista sitä enää siellä. Siihenkin tottuu ja saa mukavasti hyviä rasvoja, kuten siemenistäkin.

Eilen olin taas juoksemassa ja nyt penikatkin kestivät oikein hyvin. Juoksin 8 km aikaan 59 min 30 sek, eli hieman alle tunnin! Nyt voi taas jatkaa juoksulenkkejä. Toki täytyy varovasti jatkaa, ettei kipeydy uudelleen. Pitäisi opetella, ettei aina tarvitse yrittää kovempaa aikaa, vaan voi välillä juosta ihan rauhallisenkin lenkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti