keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lupausten pitäminen

Kirjoittelin viime vuonna itselleni lupauksia ja käytäntöjä, miten näitä lupauksia voisi pitää. Tehdäänpä pieni katsaus, miten on lupausten pitäminen mennyt tähän saakka.

1. Alkoholi: lupasin juoda vähemmän kerralla ja vain jos on joku hyvä syy.
- Tammikuu meni lähes alkoholittomasti, joten sinänsä onnistunut. Muutaman kerran on tullut juotua, mutta mielestäni ihan ok rajoissa. Miehen siskon synttäreiden jälkeen oli krapulaa, mutta toisaalta olin tulossa myös kipäksi, joten varmaan molempien syy. Uutena vuotena meni myös ihan liikaa alkoholia. Viime viikonloppuna tuli juotua punkkua ja mocca-liköriä ilman mitään syytä, mutta melko vähän kuitenkin. Ei siis hyvin eikä hirveän huonostikaan mennyt.

2. Lounas ulkona: lupasin syödä useammin eväitä ja lounaalla ulkona valita parempia vaihtoehtoja.
- Tämä on mennyt ihan ok. Toki muutamia huonoja kertoja mahtuu joukkoon, mutta pääasiassa ihan hyvin. Olen opetellut nyt jättämään riisin/pastan/perunan pois ja ottamaan ison kasan salaattia lautaselle. Eväitä tulee syötyä suurimmaksi osaksi lounaalla. Ulkona syömiseen voisi edelleen kiinnittää enemmän huomiota ja syödä terveellisemmin.

3. Annoskoot: lupasin seurata tarkemmin annoskokoja ja jättää lautaselle ruokaa, mikäli vatsa on täynnä.
- Muutaman kerran lounaalla ulkona on tullut ihan hirveä määrä ruokaa otettua. Toisaalta olen myös jättänyt useamman kerran ruokaa lautaselle, koska olen täynnä. Tässä on kuitenkin edelleen opeteltavaa, vaikka ihan hyvään suuntaan ollaankin menossa.

Ei siis kovinkaan hyvin mennyt, vaikka parannusta onkin huomattavasti. Tästä jatkan edelleen parantamista ja lupauksien pitämistä. Tähän voisi vielä lisätä yhden lupauksen:

4. Herkut: lupaan jättää herkut minimiin. Jostain syystä nyt on tullut herkuteltua ihan liikaa. Tämä on toisinaan todella helppo lupaus, koska harvemmin tulee kotiin ostettua herkkuja. Nyt kun herkkuja kuitenkin on kotona, pitäisi niistä pitää näpit irti ja antaa miehen syödä enemmän. Käytännössä: En osta / pyydä miestä ostamaan herkkuja kotiin. Syön hyvin ennen, mikäli olen menossa juhliin, jossa on herkkuja tarjolla. Jos mahdollista, pyydän juhlien järjestäjää hankkimaan terveellisempää naposteltavaa. Kun tekee mieli herkkuja, otan sen sijasta jotain muuta (salaattia, tattarinäkkärin, siivun juustoa/kinkkua, rahkaa..).

Näillä mennään ja katsellaan muutaman kuukauden päästä taas, miten on mennyt. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti