keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

PizzaMaanantai

Viikonloppu meni taas melko kosteissa olosuhteissa - kuten nyt on menny ihan liian monta viikonloppua jo. Tuntuu, että koko ajan pitää olla menossa jonnekkin ja kaikilla on aina bileitä, johon haluaa osallistua. Noh, onneksi nyt viikonloppuna "saa" olla täysin selvinpäin. Sen jälkeen on sukujuhlat, jossa tulee taas juotua, mutta sitten olenkin suunnitellut olevani pidemmän aikaa täysin selvinpäin. Saa nähä, miten pitkään. =)

Kosteiden viikonloppujen jälkeen tekee usein kauheesti mieli jotain roskaruokaa. Onneksi suht harvoin sitä kuitenkaan antaa itselleen periksi. Maanantaina kuitenkin päätin, että on pizzapäivä. Ei kuitenkaan ihan mitä tahansa pizzaa, vaan itsetehtyä. En edes muista, koska olisin viimeksi tehnyt itse. Pizzapohjaksi tuli taas vähän omaa kokeilua - löysin nimittäin painonvartijoiden pizzapohjaohjeen, jota muokkasin vielä.

Alkuperäinen ohje menee näin:
1 kanamuna
1 dl (100 g) maitorahkaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 rkl vehnäleseitä
ripaus suolaa

Sekotetaan rahka ja muna.. ja sitte jauhot, leseet ja suola keskenään ja lisätään joukkoon. Uuniin ensin ilman päälysteitä 7 min ja sitten päälysteiden kanssa vielä 15-20 min, 225C.

Muutin tuota kuitenkin mm. tein reilun tupla-annoksen. Tuosta määrästä tulee kuulemma vain piirakkavuoan kokoinen annos, mä tein pellillisen, kun mies söi kans ja hänen pitää saada myös töihin eväät. Lisäksi muutin vehnäjauhot -> ruisjauhot ja vehnäleseet -> pellavasiemenrouhetta.. Ja suola oli tietenkin ruususuolaa. Ja oli todella hyvää ja suht terveellistäkin. Tästä syötiin viimeiset palaset eilen. Mulle riittää 1/6 osa pizzasta kerralla, mies söi vähän enemmän.

Päälle tuli vielä tomaattipyrettä, katkarapuja, ananasta, aurajuustoa, jauhelihaa ja oltermanni-juustoraastetta. Noms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti