perjantai 29. heinäkuuta 2011

Ahaa-elämys

Olen paljon pohtinut hiilareiden vaikutusta kuntoiluun. Tänään sain kuntosalilla ahaa-elämyksen, kun olen seurannut sykettä treenatessa. Jokunen viikko sitten, kun vedin ihan minimihiilareilla, tuntui salitreeni todella raskaalta. Sykkeet huitelivat todella korkealla, melkein koko ajan yli 140. Tänään olin taas kuntosalilla pelkän aamiaisen jälkeen, söin aamupalaksi lämpimiä ruisleipiä, joissa oli salsa-kastiketta, paprikaa ja juustoa päällä. Salilla oli todella hyvä meininki ja jaksoin tehdä 1,5 h suht rankan yläkroppatreenin. Ja olisin jaksanut vielä lisääkin. Sykkeet vaihtelivat 110-140.. Yli 140 oli todella vaikea päästä. Eli hiilareiden avulla saan sykkeet pidettynä matalalla ja siten jaksaa myös paljon enemmän ja pidempään! (en tiedä oliko tämä teille muille itsestään selvyys, mutta itse tajusin hiilareiden merkityksen tänään :D ) Sitä en tosin tiedä, että mitä kropassa fyysisesti tapahtuu hiilareiden syömisen myötä, mikä auttaa pitämään sykkeet matalammalla.

Olen huomannut itsessäni myös sen, että jos jotain suunnittelee, niin yleensä ei niitä suunnitelmia tule pidettyä. Kirjoitin viime postauksessani, että suunnitelmissa olisi illalla käydä vielä 10 km lenkillä, mutta kuinkas ollakkaan, löysin itseni myöhemmin istuskelemassa olut-tuoppi kädessä, koska oli niin mukava ilma olla ulkona. (ja kaipasin taas vähän vapaata aikaa opparista).

Muuten on mennyt melko hyvin ainakin ruokien suhteen. Kalorimäärät ovat pysyneet aisoissa ja Kiloklubin pallotkin ovat viher-keltaisia (paitsi sen keskiviikkoisen alkoholin osalta). :)

4 kommenttia:

 1. Muista, että moni muukin asia vaikuttaa sykkeisiin (itse en ole huomannut hiilareiden tiimoilta eroa treenaamiseen): väsymys, alkoholin käyttö/krapula, kahvin/teen juonti, flunssan tulo jne.

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä varmasti vaikuttaakin. Mutta mun mielestä ei näissä päivissä ollut kauheesti eroa muuten kuin että aikaisemmin söin hiilarittoman ruuan ja eilen hiilareita sisältävän ruuan ennen treenejä. Molemmilla kerroilla oli myös muutama liikkumaton päivä takana. (voi tosin hyvin olla, etten vain ole kiinnittänyt huomiota joihinkin muihin seikkoihin..) :)

  VastaaPoista
 3. Oli miten oli: pääasia, että treeni kulkee :)
  Yksi sopii toiselle, toinen toiselle :) Onnea muuten arvontavoitosta hiilarihirmun blogissa :)

  Ps. ääritärkeää on myös nesteytys!! Ite jos en juo 5dl vettä aamukahvin jälkeen, huomaan olon salilla: tahmeaa!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, jännityksellä ootan että mitäs se postipoika mulle mahtaa tuoda. :)

  Ja joo, mulla on nesteytys yleensä ihan hyvin kunnossa. Vesipullo on koko ajan vieressä tai kassissa, missä sitte ikinä onki.. :)

  VastaaPoista