maanantai 25. heinäkuuta 2011

Eka kymppi

Lähdin vähän yllättäen lenkille tänään. Kokkailin lihapaistia uunissa ja sen valmistumiseen meni enemmän aikaa kun suunnittelin, joten melkein jo päätin, että lenkki saa jäädä huomiseen, koska ruokailukin menee melko myöhäiseksi. Söin seitsemän aikoihin melko kevyesti ja puoli kahdeksan aikohin sen kummemmin ajattelematta laitoin kengät jalkaan ja lähdin lenkille. Yleensä sitä jahkailee ja pähkäilee ennen lenkille lähtöä.

Päätin juosta ekan kerran tuon suunnittelemani 10 km, jotta saan jonkun pohja-ajan, jota voin sitten lähteä parantamaan pikkuhiljaa. Tänään aikaa meni 1 h 25 min, johon olen oikein tyytyväinen. Asetin tavoitteeksi, että alle 1 h 40 min, mikä olisi laskennallisesti aika, joka kuluisi jos pelkästään kävelisin sen 10 km. Kävelen yleensä noin 6 km/h. Nyt siis keskiarvoksi tuli 7 km/h.

Juoksu (hölkkä) sujui oikein rennosti ja mukavasti. Jaksoin juosta pidempiä matkoja kun olin ajatellutkaan. Toki jouduin aina välillä kävelemään hetken, jotta sain sykkeeni vähän matalammaksi. Viimeisien kilometrien aikana alkoi suuta kuivaamaan melko paljon ja olisi tehnyt mieli juoda vettä, mutta pääsin kotiin saakka ja nyt on tullut juotua melkein 1,5 litraa vettä. Olo on aivan mahtava!

Sykemittari kertoi keskisykkeen olevan 161, maksimin ollessa 184. Kaloreita kului 788. Kiloklubin mukaan 1 h 25 min "Hölkkä/kävely-yhdistelmä" lenkki kuluttaisi vain 432 kcal. Olenkin miettinyt, että sykemittarini antaa todennäköisesti kokonaiskulutuksen, kun taas kiloklubi antaisi ehkä kcal-määrän, josta on peruskulutus poistettu. Tosin siltikin Kiloklubin antama määrä on reilusti pienempi kuin sykemittarini antama kulutus.

2 kommenttia:

 1. Hyvä, Cizu! Siitä se juoksu alkaa, tuohan on jo aika hyvä aika.

  Kannattaa myös muistaa se, että juoksuun tai hölkkään vaikuttaa monet tekijät. Mullakin sujuu joskus 10 km juoksulenkki todella upeesti, ja seuraavalla viikolla menee aivan päin persettä, ihan uskomatonta miten kunto voi vaihdella ja miten olosuhteet vaikuttaa siihen. Esim jos on painostava ilma tai on syöny liian vähän hiilareita ennen lenkille lähtöä, voi juoksu olla hyvinkin raskasta.

  Se on kyllä ihana tunne kun pääsee kotiin vihdoinkin juomaan vettä juoksulenkin jälkeen. Viimeksi taisin olla pururadalla lenkillä ja viimeisen 2 kilometrin aikana oli pakottava halu saada vettä, kun juoksin purojen ohi kävi jopa mielessä että kävisikö sieltä hieman hörppäämässä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta Takkunen!

  Nyt kun tarkistin eiliset hiilarit, niin kokonaismäärä jäi vain 51 grammaan ja niistäkin reilu puolet tuli vasta lenkin jälkeen. Olen todella yllättynyt. En tie kulkisiko juoksu vielä paremmin, jos söisi vähän enemmän hiilareita ennen lenkkiä. :)

  VastaaPoista