tiistai 6. elokuuta 2013

Pohdiskeluja ruuasta

Oon tässä viime aikoina miettiny omaa syömistä vähän enemmän. Liikuntaa tulee kuitenkin useamman kerran viikossa harrastettua, mutta paino vain junnaa paikoillaan.

Toki varmaankin suurin syy junnaamiselle on viikonloppujen alkoholi. Kesän aikana on ollut useampikin viikonloppu, jolloin on tullut juotua sekä perjantaina, että lauantaina, ja lauantainakin on juomisen alottanut jo päivällä. Siitä voi vaan kuvitella, kuinka paljon tulee ylimääräisiä kaloreita. Nyt onneksi alkoholilliset viikonloput alkavat vähentyä, kun ei ole mökkibileitä enää tiedossa.

Herkkujakin tulee välillä syötyä, mutta ne ovat onneksi melko vähäisiä määriä. Esim. kaksi palaa toffifeetä illan aikana tai pari salmiakkia. Eikä näitä tule edes joka päivä syötyä. Ehkä sen vähäisenkin voisi jättää pois...

Olen vähentänyt hiilareita ruokavaliosta. Toki syön edelleen välillä leipää ja pastaa/riisiä/perunoita yms, mutta todella vähäisiä määriä ja kaikki on täysjyvää. Välillä on kuitenkin päässä ajatus, että kun hiilarit on jättänyt vähemmälle, niin lihaa saa sitten ottaa enemmän. Tästä pitäisi päästä ajatukseen, että kun hiilarit on jättänyt vähemmälle, niin KASVIKSIA ja VIHANNEKSIA saa ottaa enemmän. Ei onneksi ole kylläkään ihan jokapäivän ongelma tämä, mutta saisi muuttua täysin olemattomaksi "ongelmaksi".

Vielä yksi ongelmakohta on rasvat. Olen vakaasti sitä mieltä, että rasvaa pitää syödä ja juustot, maidot, voit yms pitää olla niitä kaikkein rasvaisempia. Kuitenkaan rasvan kanssa ei tarvitse läträtä ihan hirveitä määriä. Esim. leivän päälle ei tarvitse laittaa ensin sentin paksuista kerrosta voita ja sitten toista senttiä juustoja. Tässä mulla olisi myös parantamisen varaa. Rakastan juustoa yli kaiken ja syönkin sitä melko paljon. Aina leipää tehdessä menee muutama siivu suuhun ja muutama ylimääräinen leivän päälle. Ehkä tästä voisi koittaa luopua. (Ei, en oikeesti laita sentin siivua voita ja juustoa, mutta vähemmälläkin pärjäisi mitä nyt laitan...)

3 kommenttia:

 1. Mul on vähän samansuuntaisia ongelmia. Liikuttua tulee paljon, mutta painonpirulainen vaan pysyy tiukasti samoissa. Ärsyttävää, silti kuitenkin huomaan kuntosalitreenin menevän kroppaan kun senteissä kyllä hupenee. Haluisin silti, että muutosta tapahtuisi myös vaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis vissiin kans alkaa senttejä mittailemaan. Jospas siellä näkyis jotain liikunnan hyötyjä. Jos koittais muistaa vaikka kerran viikossa mittailla joku aamu.

   Poista
  2. Viikon välein minäkin mittanauhaa kiusaan :)

   Mulla kävi juustojen kanssa myös noin, että latelin sitä suuhun leipää tehdessä. Mulla ainoa ratkasu, miten sain sen kuriin oli se, että lopetin juuston syömisen kokonaan. Tosi harvoin enää tulee juustoa syötyä ja sitten kun syö niin aamupala tms juustoa, että tulee vaan se YKS viipale eikä paria kolmea suuhun. Nyt hapankorpun päälle tulee voita, kinkkulinttu ja kasa rehuja :D

   Poista