perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen

Ihana neljän päivän loma, ja meikäläinen herää ekana aamuna puol kympiltä ihan pirteenä. Olis sitä ny voinu edes kymppiin tai yhteentoista nukkua, ku kerranki sais.

Ite aattelin ottaa pääsiäisen vähän rennommin, ainakin laihdutuksen osalta. Muuten sitten tuleekin varmaan stressattua kaikkea muuta, kun miehen vanhemmat ja sisko poikansa kanssa tulevat meille ja ovat sunnuntaihin saakka. Tänään olisi tarkoitus syödä meidän pääsiäisillallinen (vähän ajoissa). Sitä varten tein eilen ekaa kertaa elämässäni itse pashaa. Toivottavasti maistuu kaikille! Mämmi tuli ostettua kaupasta, ehkä ensi vuonna voisi senkin tekemistä koittaa itse, vaikka en olekkaan mikään mämmin paras ystävä. Kerran vuodessa on ihan tarpeeksi. Suklaamuniakin meinaan muutaman maistella (jo maisteltujen lisäksi). Kohtuudella tietysti.

Pääsiäisillallisen menu on seuraavanlainen: alkuruoaksi katkarapukeittoa (ohje karppaus.info-sivulta), pääruuaksi lammasta, ruskea kastike, rosmariiniperunoita ja uunijuureksia, jälkiruoaksi tuota eilen tekemääni pashaa ja mämmiä ja suklaa(kinder)munat kaikille. Mahdollisesti vielä sunnuntaina itsetekemääni suklaa-mantelijäätelöä. Juomana pääruuan kanssa on italialaista luomu-punaviiniä ja jälkiruuan kanssa cherryä. Alkuruualle ei otettu erillistä juomaa, en tiedä, mitä siihen sitten tarjoaisi. Ehkä tuota punaviiniä. Eniten jännittää tuo miehen isä, joka on aikaisemmin toiminut ravintolakokkina hyvämaineisessa hotellissa. Toivottavasti maistuu hänellekin. :)

Hauskaa pääsiäistä kaikille ja muistakaahan nauttia pääsiäisruuista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti